Interim Adviseur Bestuurscommunicatie | Utrecht

Omschrijving

Dit is je werk
We zoeken voor de periode van 19 augustus tot en met 5 oktober 2019 een ervaren bestuurscommunicatieadviseur, die eerder voor een grote gemeente heeft gewerkt als woordvoerder. Als bestuurscommunicatieadviseur werk je op het snijvlak van bestuur, organisatie en de stad. Je coördineert de strategische en tactische communicatie in de portefeuilles van het college van B&W. Je stemt dit af met communicatie- en beleidscollega’s in de organisatie. Collegialiteit, flexibiliteit en beschikbaarheid zijn belangrijk. Je werkt in principe voor 1 bestuurder en werkt in dat team nauw samen met de bestuursadviseur en het secretariaat van de bestuurder. Je bent ook bereid om in portefeuilles van andere bestuurders te werken ten behoeve van flexibiliteit in het team. En je bent bereid om een flexibel aantal uur per week te draaien, uiteraard in goed overleg.

Samen met je collega bestuurscommunicatieadviseurs (BCA's) ben je verantwoordelijk voor de communicatie op de delen en het geheel van het bestuur over de totstandkoming en uitvoering van collegevoorstellen en -besluiten. Je coördineert de woordvoering voor de bestuurder en adviseert over de omgang met de media, samen met je collega’s uit het persteam. Je adviseert bestuurders gevraagd en ongevraagd over de communicatieve aspecten van portefeuilleonderdelen, over publieke optredens en gebruik van social media.

De inhoudelijke opgave
De stad groeit. Dit vraagt om innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, onder andere op het gebied van bereikbaarheid, duurzaamheid en gezondheid. Het bestuur werkt de komende vier jaar aan ‘ruimte voor iedereen’. Aan een stad waar iedereen mee kan doen en kansen krijgt en zijn of haar talenten kan ontwikkelen. Samen met bewoners en partners in de stad en regio investeert het bestuur in gezond stedelijk leven voor iedereen in de stad van vandaag en morgen.

Onderdeel
De afdeling bestuurscommunicatie is onderdeel van het Marketing- en Communicatienetwerk, dat uit ongeveer 100 collega’s bestaat. Stad, Organisatie en Bestuur zijn de werkomgeving van het Marketing en Communicatienetwerk (MCN). Medewerkers van het MCN dragen bij aan het realiseren van de ambities en opgaven van de stad. Het MCN biedt een motiverende werksfeer. Collega’s werken samen op basis van openheid en gelijkwaardigheid, waarbij naast vakmanschap ook humor en relativeringsvermogen worden gewaardeerd.

Dit vragen we van je
Je weet wat er leeft in de stad, bent professioneel, leergierig en je bent flexibel inzetbaar, ook in crisiscommunicatie. De gemeente Utrecht wil open, wendbaar, scherp en betrouwbaar zijn. Je kent de overheid, het medialandschap en het communicatievak. In je werk stel je de vraag van bewoners en gebruikers van de stad centraal. De opgaven in de portefeuilles van de bestuurders en uit het coalitieakkoord neem je mee in adviezen aan de bestuurder en de organisatie. Je verbindt mensen en inhoud vanuit communicatiekracht en vakmanschap.

Vaardigheden:
– Je kunt omgaan met tijdsdruk.
– Je kunt goed schakelen tussen politieke en ambtelijke belangen en komt tot professionele afwegingen en adviezen, ook bij tegenstrijdige belangen.
– Je hebt inzicht in relevante lokale en landelijke mediaontwikkelingen en vertaalt dat naar strategische communicatie in de portefeuille.
– Je bent een netwerker en verbinder met helicopterview.
– Je kunt communicatiecollega's in de organisatie coachen en aansturen zonder personele bevoegdheden.

Eisen
– Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau, in communicatie.
– Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van strategische bestuurlijke advisering en ervaring met communicatie-advisering, perswoordvoering en schrijven van speeches binnen een 100.000 plus gemeente.

Deze opdracht heeft een uiterste reactiedatum om meegenomen te worden in de procedure. Deze datum is: zondag 30 juni 2019


Deze opdracht / vacature is verlopen. Bekijk onze actuele lijst met opdrachten / vacatures of maak een job alert aan en ben nooit meer te laat.

Vacature tags

Klik op de tags om u in te schrijven voor de betreffende job alert.

Communicatieadviseur
X

Communicatieadviseur

E-mail : *
Utrecht
X

Utrecht

E-mail : *
Medewerker
X

Medewerker

E-mail : *
Gemeente
X

Gemeente

E-mail : *
Bestuursadviseur
X

Bestuursadviseur

E-mail : *

Vacature categorieën

Klik op de categorie om u in te schrijven voor de betreffende job alert.

Communicatie & PR
X

Communicatie & PR

E-mail : *


Deel deze vacature:

Gerelateerde vacatures